Η ομάδα του Pineapple Studio

Είμαστε μια ομάδα επαγγελματιών και φίλων με μια πολύπλευρη εμπειρία στο marketing, τα media, το content, την επικοινωνία και την ψηφιακή τεχνολογία.

Μαζί, αυτή η ομάδα φέρνει ένα ποικίλο σύνολο δεξιοτήτων και εμπειριών στο Pineapple Studio 🍍, με στόχο τη δημιουργία podcasts υψηλής ποιότητας που ξεχωρίζουν σε ένα περιβάλλον πολυφωνίας περιεχομένου. Πάνω απ’ όλα είμαστε ενθουσιώδεις για καθε μία συνεργασία μας που φροντίζουμε να ενισχύει το τελικό αποτέλεσμα σε όλα μας τα projects.

🍍 Είμαι η Κωνσταντίνα

Κωνσταντίνα Χρυσανθακοπούλου

Marketing generalist – Human-2-Human relations believer, Passionate concertgoer – Drummer – Collector of music books & vinyl records

Με background ψηφιακής κουλτούρας και μεγάλη εμμονή στον ‘community-first’ σχεδιασμό των πάντων, επέλεξα μια πολυδιάστατη επαγγελματική πορεία, που χαράσσεται από τη σύνθεση τριών παράλληλων ρόλων:

1. Μέλος της βασικής ομάδας του indie hub στρατηγικής επικοινωνίας της SOCIALDOO που δημιουργεί χειροποίητες και data based #intellemo υπηρεσίες

2. Content & community building contributor στο Sunday Club, την πρώτη υποστηρικτική τηλεφωνική υπηρεσία που θέλει να αλλάξει την καθημερινότητα των ηλικιωμένων, αλλά και των δικών τους ανθρώπων που τους φροντίζουν

3. Co-founder του Pineapple Studio, που είναι περισσότερο από ένα στούντιο παραγωγής podcasts, γιατί αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε πραγματικό αντίκτυπο, τόσο σε όλη την κοινότητα του podcasting όσο και στα media και τους ακροατές, τόσο με τις παραγωγές μας, όσο και με το info hub μας γύρω από τον κόσμο του audio.

Κάτι που εξακολουθεί να με κάνει πολύ περήφανη για την ως τώρα πορεία μου είναι η εξ ολοκλήρου δημιουργία (δηλαδή σύλληψη, σχεδιασμός, υλοποίηση, λειτουργία τα πρώτα 5 χρόνια), του πρώτου πλήρως ψηφιακού loyalty scheme πολιτιστικού οργανισμού παγκοσμίως, τους ‘Φίλους της Στέγης / Onassis Cultural Center Friends’. Έκανε launch το 2012 με την πολύτιμη αρωγή του ticketing συστήματος της Ticketmaster Hellas, δημιουργώντας μια διαφορετική κοινότητα και κουλτούρα για τους λάτρεις των πολιτιστικών δρώμενων. Οι ‘Φίλοι’ είχαν εξαρχής και την παράλληλη social media εκδοχή τους, το Facebook group «Onassis Cultural Center friends», που έφτασε να μετρά 20 χιλιάδες μέλη το 2017, μέσα σε 3,5 χρόνια λειτουργίας.

🍍 Είμαι ο Ορέστης

Ορέστης Τσάτσος

Αν θα διάλεγα μόνο μια πρόταση για να περιγράψω την επαγγελματική δραστηριότητα μου, αυτή θα ήταν “έχω μια μικρή εμμονή με το περιεχόμενο”. Πώς την απέκτησα; Μετά από ώρες δουλειάς σε προσωπικά έργα, εξωτερικές και in-house συνεργασίες.

Το αγαπημένο project που έχω δουλέψει, το οποίο είναι και ο πρώτος καρπός του στούντιο μας, είναι το Business Undercover, ένα βραβευμένο business & marketing podcast που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα Ελληνικά business communities.

Ο αντίκτυπος που θέλω να έχω με το Pineapple Studio είναι να δημιουργήσουμε podcasts που μοιράζονται πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες και ψυχαγωγούν το κοινό, καθώς και να βοηθήσουμε την κοινότητα του podcast να αναπτυχθεί μέσα από τις έρευνες και το περιεχόμενο που παράγουμε γύρω από τον κόσμο τoυ audio.

🍍 Είμαι ο Παντελής

Παντελής Σπάρταλης

Το ταξίδι μου στη δημιουργία περιεχομένου ξεκίνησε το 2012, όταν ήμουν 13 ετών, στο κανάλι μου στο YouTube. Ανέβασα tutorials για προγραμματισμό, επεξεργασία εικόνας-βίντεο και μοντάζ.

Τα επόμενα χρόνια, άρχισα να γράφω στα δικά μου blogs και να μοιράζομαι συμβουλές σχετικά με την παραγωγικότητα και τη χρήση ψηφιακών εργαλείων. Ταυτόχρονα, μου άρεσε να δημιουργώ διάφορα projects που είχαν κάποιο αντίκτυπο, γράφοντας κώδικα, σχεδιάζοντας γραφικά και δημιουργώντας διαφημιστικά σχέδια.

Σήμερα, συνεχίζω το ταξίδι μου στο περιεχόμενο και τη στρατηγική με πολλούς τρόπους. Από την πλευρά του agency, μέσω του Pineapple Studio. Και από την πλευρά του δημιουργού, μέσω του προσωπικού μου newsletter, του Business Undercover Podcast καθώς και του blog μου.


Our Mentor:

🍍 Είμαι ο Νίκος

Νίκος Ροσσολάτος

Με πολυετή εργασιακή εμπειρία στα media, σε διαφημιστικές εταιρείες και πολιτιστικούς οργανισμούς και βαθιά γνώση του marketing, της επικοινωνίας και του περιβάλλοντος των media, εγχώριου και διεθνούς, έχω καταγράψει σημαντικές επιδόσεις στην ανάπτυξη κύκλου εργασιών και πωλήσεων.

Οι υψηλές αποδόσεις αποτελούν πάντα το κίνητρό μου αξιοποιώντας τις ικανότητες μου στην ανάλυση των δεδομένων μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο ψηφιακό περιβάλλον, αναζητώντας παράλληλα την καινοτομία.

Είμαι παθιασμένος λάτρης της μουσικής και του ήχου: ακούω μουσική αμέτρητες ώρες, απολαμβάνω να αναζητώ διαρκώς και να ανακαλύπτω νέα ακούσματα και πηγαίνω σε πλήθος live gigs κάθε χρόνο με ασταμάτητο ενθουσιασμό.

Τα podcasts μπήκαν και αυτά πριν από κάποια χρόνια στην εξίσωση και  αποτελούν ένα «νέο κόσμο» που με ελκύει τόσο ως καταναλωτή και αναζητώ διαρκώς περισσότερο ενδιαφέρον audio περιεχόμενο, όσο και από την πλευρά της παραγωγής ηχητικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος storytelling. Με αυτά τα δεδομένα, το audio streaming αλλά και η δημιουργία spotify playlists απορροφούν μεγάλο μέρος του χρόνου μου.


Bottom-line podcasting wisdom:

“People are really listening and want to consume all of the content that is there and available. There’s a level of dedication that comes from podcast listeners that you don’t otherwise find. And now the numbers prove it. Podcasts aren’t a bubble; they’re a boom. And that boom is only getting louder.”

Miranda Katz, Author at Wired