Κατηγορίες
Blog

Iconic ήχοι, Επιδραστικές επιτυχίες και Παρεξηγημένα ιστορικά γεγονότα: 3 podcast προτάσεις 🎧

Μερικές φορές, η διαδικασία του να ακούσεις ένα podcast είναι ίδια με το να διαλέξεις το outfit της ημέρας. Πολλές επιλογές, αλλά καμία δεν είναι ακριβώς αυτή που θέλεις.

Ευτυχώς, σε αντίθεση με την ντουλάπα των ρούχων, η “ντουλάπα” στις streaming πλατφόρμες δεν έχει χωρητικότητα και το να προσθέσεις ένα podcast στη “ραφιέρα” είναι δωρεάν!

Οπότε, για να μην σκοτίζεσαι παραπάνω, σου έχουμε 3 νέες προτάσεις podcast για να ανανεώσεις τη συλλογή σου.

#1 Πρόταση podcast – Twenty Thousand Hertz

Αλήθεια, γιατί το “Ta-dum” του Netflix είναι τόσο εθιστικό; Γιατί η μελωδία του “20th Century Fox” είναι τόσο επική; Και πώς δημιουργήθηκαν οι τόσο περίεργοι ήχοι του Minecraft;

Τo Twenty Thousand Hertz είναι ένα podcast που αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από τους πιο iconic ήχος του 20ου και 21ου αιώνα.

Κάθε επεισόδιο ερευνά έναν ξεχωριστό ήχο, από τον κόσμο του κινηματογράφου, του pop culture αλλά και της τεχνολογίας, μιλώντας με συντελεστές, παραγωγούς και decision-makers που συμμετείχαν στη δημιουργία του.

Μερικά παραδείγματα ήχων που σίγουρα θέλεις να μάθεις την ιστορία δημιουργίας τους είναι:

  • Το πασίγνωστο “ta-dum” του Netflix
  • Ο αξέχαστος startup ήχος των Windows 
  • Το επικό soundtrack των “20th Century Fox”

#2 Πρόταση podcast – The Big Hit Show

Μερικές επιτυχίες στην pop κουλτούρα είναι πολλά παραπάνω από απλά blockbusters, χιλιάδες εισιτήρια συναυλιών, ή εκατομμύρια πωλήσεις merch.

Μερικές επιτυχίες επηρεάζουν και διαμορφώνουν την ίδια την pop (και όχι μόνο) κουλτούρα.

Ακριβώς αυτές τις επιτυχίες ερευνά και το podcast The Big Hit Show.

Σε κάθε σεζόν, ο δημοσιογράφος Alex Pappademas ξετυλίγει το νήμα μιας διαφορετικής επιτυχίας, ξεκινώντας από το έναυσμα και το όρομα πίσω από την επιτυχία, συνεχίζοντας με 

τη διαδικασία δημιουργίας της και ολοκληρώνοντας με την επίδραση που είχε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, στο podcast μαθαίνουμε την ιστορία των επιτυχιών:

  • Σεζόν 1 – Twilight 
  • Σεζόν 2 – To Pimp A Butterfly
  • Σεζόν 3 – Fight Club
  • Σεζόν 4 – Pokémon

Και αν έχεις απορία για το ποια είναι η δική μας αγαπημένη σεζόν του podcast, είναι η σεζόν 2, όπου ο Alex Pappademas εξετάζει την τεράστια επιτυχία του δεύτερου άλμπουμ του rapper Kendrick Lamar, To Pimp A Butterfly, και της επίδρασης που είχει στο κίνημα Black Lives Matter.

#3 Πρόταση podcast -Revisionist History

Όταν συζητάμε για ιστορικά γεγονότα, χρειάζεται να κάνουμε την παραδοχή πως πρόκειται για αληθινές καταστάσεις. Είναι όμως πάντα έτσι;

Αυτήν ακριβώς την απορία φαίνεται να είχε ο δημοσιογράφος και best-selling συγγραφέας Malcolm Gladwell, οπότε δημιούργησε το podcast Revisionist History.

Διοχετεύοντας την αστείρευτη περιέργεια και αγάπη για τα “παρεξηγημένα” πρόσωπα και τα “αγνοημένα” γεγονότα της Ιστορίας, ο Gladwell ξετυλίγει σε κάθε επεισόδιο του κουβάρι του χρόνου και επανεξετάζει αν όσα γνωρίζουμε είναι πραγματικά σωστά.

Χάρη στη “ζεστή” χροιά του Gladwell και στα πλούσια βοηθητικά ακουστικά μέσα που χρησιμοποιεί, το podcast αποτελεί ένα ταξίδι στο παρελθόν, το οποίο μας διδάσκει πως πολλές φορές, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα γνωρίζουμε.

Δεν σου έφτασαν αυτές οι 3 προτάσεις; Σου έχουμε άλλες 3!

Αν αγαπάς τα docuseries, τα crime stories, τα trivia και την ιστορία, σίγουρα θα λατρέψεις αυτές τις 3 προτάσεις podcasts!

Pineapple Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *